Itaalia minister lubas teha kõik Vene sanktsioonide lõpetamiseks (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matteo Salvini.
Matteo Salvini. Foto: Francesco Fotia/AGF/SIPA/Scanpix

Itaalia siseminister Matteo Salvini teatas, et Itaalia on vastu Euroopa Liidu plaanile uuendada Venemaale kehtestatud sanktsioone.

«Ma tulin siia, sest ma olen veendunud, et sanktsioonid on majanduslik, sotsiaalne ja kultuuriline hullus,» lausus Salvini eile visiidil Moskvasse.

Salvini kritiseeris sanktsioonide aluspõhimõtteid, mis kehtestati Moskvale 2014. aastal Krimmi annekteerimise ja Ida-Ukraina separatistide toetamise eest.

EL-i riigid nagu Saksamaa ja Prantsusmaa on öelnud, et sanktsioonid peaksid jääma jõusse kuni konflikti lahendamiseni.

Salvini lausus, et EL on kehtestanud Venemaale sanktsioonid «väidetava rikkumise» eest Ukraina vastu, samas istunud käed rüpes Türgi tegevuse osas Küprose okupeerimisel 1974. aastal.

«See on naeruväärne,» lausus Salvini, lubades teha kõik Venemaale kehtestatud sanktsioonide lõpetamiseks või vähemalt takistada nende uuendamist iga kuue kuu tagant.

Siseminister ei öelnud siiski, et kavatseb detsembris toimuval EL-i liidrite kohtumisel sanktsioonid vetostada. Praegune sanktsioonipakett aegub jaanuaris.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles