Sentsov ei pruugi näljastreigi järel ellu jääda (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina filmirezissöör Oleg Sentsov.
Ukraina filmirezissöör Oleg Sentsov. Foto: AP/Scanpix

Ukraina režissöör Oleg Sentsov ei pruugi viis kuud kestnud näljastreigi tagajärel saadud tervisekahjustuste tõttu elama jääda, lausus Venemaal vangistatud filmitegija nõbu.

«Pea kõik tema siseelundid on raskelt kahjustatud,» teatas Natalia Kaplan üleeile ajakirjanikele Kiievis. Sentsovi sugulane lisas, et tõsiseid kahjustusi on saanud Sentsovi maks, süda ja aju.

«Näljastreigi lõpetamine on tõsine protseduur ja keegi ei saa prognoosida, kes Oleg jääb elama,» märkis Kaplan. Vene võimud ei ole tema avaldust kommenteerinud.

Sentsov kannab 20 aasta pikkust vanglakaristust Venemaa põhjaosas asuvas Jamali-Neenetsi piirkonnas terrorisüüdistuste alusel, mis on lääne hinnangul poliitiliselt motiveeritud.

Režissöör alustas näljastreigiga 14. mail, nõudes sellega Venemaalt 64 ukrainlasest vangi vabastamist, kes on tema sõnul peetud kinni poliitilistel põhjustel.

Sentsov lõpetas näljastreigi 6. oktoobril sundtoitmise vältimiseks. Filmitegija on kaotanud näljastreigiga kehakaalust 20 kilogrammi. Kaplani sõnul viibib Sentosv praegu Jamali-Neenetsi piirkonnas intensiivravil.

«Kahjuks on tema hiljutised kirjad üsna pessimistlikud. Ta kirjutas testamendi, milles palub oma lapsi mitte hüljata,» lausus Kaplan.

Sentsovi sõnul oli ta intensiivravisse määramise vastu.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles