Vene miljardär asutas enne Trump Toweri kohtumist USAs riiulifirma (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aras Agalarov (paremal) ja Donald Trump 2013. aastal Moskvas iludusvõistlusel Miss Universum.
Aras Agalarov (paremal) ja Donald Trump 2013. aastal Moskvas iludusvõistlusel Miss Universum. Foto: Prokofyev Vyacheslav / ITAR-TASS

Vene miljardär Aras Agalarov, kes kohtus 2016. aasta juunis Donald Trump Jr.-iga, asutas enne seda riiulifirma koos raamatupidajaga, kes on seotud mitme rahapesus ja petturluses süüdistatud kliendiga.

2016. aasta juunis Trump Toweri kohtumise korraldanud Agalarov asutas kuu aega enne kohtumist USA riiulifirma. Äsjaste andmete kohaselt lõi miljardär ettevõtte anonüümselt, et liigutada Ühendriikidesse Donald Trumpi presidendikampaania ajal pea 20 miljonit dollarit.

Ettevõtte asutas Agalarovi Vene raamatupidaja, kes on hallanud ka miljonite dollarite suuruses pettuses süüdistatud ettevõtjate varasid Ameerikas. Ühel neist klientidest on eraldi sidemed Trump Toweris toimunud kohtumisega.

Agalarovi riiulifirma on järjekordne kahtlase finantstegevusega seotud juhtum, mis ümbritseb Trump Toweri kohtumist. Eriuurija Robert Muelleri juurdlus keskendub muuhulgas ka uurimisele, kas USA-sse kantud raha võib olla seotud Venemaa sekkumisega Ühendriikide presidendivalimistesse.

Agalarovi advokaadi sõnul loodi firma eesmärgiga viia läbi kinnisvaratehinguid. Raamatupidaja sõnul oli firma loomine seotud investeerimisprojektidega, mis ei saanudki teoks.

Agalarov on Moskvas resideeruv kinnisvaraarendaja, kes on saanud Vladimir Putini valitsuselt suuri kinnisvaralepinguid. Ta võõrustas 2013. aastal Moskva kontserdimajas Donald Trumpi Miss Universumi iludusvõistlust.

2016. aasta juunis toimunud Trump Toweri kohtumise eel teatas Aglarovi esindaja e-kirjas Trump Jr.-ile, et Vene uurija on pakkunud Aglarovile Hillary Clintoni kohta kompromiteerivat materjali ning küsis, kas Trumpi osapool oleks sellest huvitatud. Kirjavahetust hallanud Trump Jr. vastas, et sooviks vastavat informatsiooni.

9. juunil kohtusid Agalarovi esindajad koos teiste venelastega Trump Jr.-i ja kahe teise Trumpi vanemametnikuga Trump Toweris, et pakkumist arutada.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles