Itaalia rahvuslane kaalub Euroopa Komisjoni presidendiks kandideerimist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matteo Salvini.
Matteo Salvini. Foto: Insidefoto / imago/ Scanpix

Itaalia parempopulistlik asepea- ja siseminister Matteo Salvini ütles täna, et kaalub Euroopa Komisjoni presidendiks kandideerimist, kui eelseisvad Euroopa Parlamendi valimised võidab rahvuslaste koalitsioon.

«See on tõsi, sõbrad erinevatest Euroopa riikidest on minult seda küsinud, seda pakkunud,» ütles Salvini ajalehele Repubblica. 

«See on neist kena, et nad näevad mind rahva kaitsmisel pidepunktina, isegi väljaspool Itaaliat. Eks me näe, ma mõtlen selle peale,» lisas ta.

Salvini tõusis Itaalia parempoolse erakonna Põhjaliiga juhiks 2013. aastal. Pärast märtsikuiseid Itaalia parlamendivalimisi moodustas Põhjaliiga võimukoalitsiooni populistliku Viie Tähe Liikumisega. 

Komisjoni presidendi kandidaadi esitab Euroopa Ülemkogu, võttes arvesse Euroopa Parlamendi valimistulemusi. President määratakse ametisse, kui ta saab europarlamendilt toetuse. 

Salvini on komisjoni praeguse presidendi Jean-Claude Junckeri tuline kriitik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles