Raport: Mueller avaldab juurdluse tulemused pärast novembri vahevalimisi (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eriprokurör Robert Mueller.
Eriprokurör Robert Mueller. Foto: Alex Wong / AFP / Scanpix

Eriprokurör Robert Mueller, kes uurib väidetavat Donald Trumpi meeskonna kokkumängu Venemaaga 2016. aasta presidendivalimistel ning presidendi võimalikku tegevust õigusemõistmise takistamisel, avalikustab väidetavalt juurdluse tulemused pärast novembris toimuvaid vahevalimisi.

Kahe anonüümse allika sõnul on Mueller lähedal juurdluse lõpetamisele, kuid justiitsministeerium on öelnud, et tulemusi ei tohiks avalikustada enne novembrikuiseid vahevalimisi.

Nüüd jääb asejustiitsministri Rod Rosensteini otsustada, kas teha juurdluse tulemused avalikuks või anda uurimiseks veelgi aega.

Mulleri meeskonna töö on juba päädinud tõsiste süüdimõistvate otsustega mitmetele endistele Trumpi meeskonna- ja valitsusliikmetele. Rosenstein on varem avaldanud soovi, et Mueller lõpetaks juurdluse võimalikult kiiresti.

Asejustiitsministrit on süüdistatud varem väidetavas ettepanekus Trumpi pealt kuulata ja soovis põhiseaduse 25. punkti alusel presidenti võimult kukutada. Rosenstein on süüdistusi eitanud.

Sellest hoolimata võib nii Rosensteini kui justiitsminister Jeff Sessionsi töökoht pärast vahevalimisi ohus olla, sest Trump on korduvalt mõlema ministri suhtes Muelleri juurdluse tõttu rahulolematust üles näidanud.

Valimiste eel ministrite vallandamine oleks vabariiklastele siiski ohtlik samm, sest erakonna toetus on juba praegu languses ning ebapopulaarsed otsused võivad ohustada nende enamuse säilitamist esindajatekojas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles