Afganistanis lasti maha Kandahari politseiülem, sihikul oli ka USA komandör (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kandahari provintsi politseiülem kindral Abdul Raziq, kes sai surma täna toimunud rünnakus.
Kandahari provintsi politseiülem kindral Abdul Raziq, kes sai surma täna toimunud rünnakus. Foto: Stringer / Reuters / Scanpix

Relvastatud isik avas täna tule Afganistani kõrgetasemelisel julgeolekukohtumisel, millest võttis osa ka USA komandör kindral Scott Miller, ning lasi maha vähemalt kolm inimest, nende seas Kandahari politseiülema ja ühe ajakirjaniku.

Rünnakus Kandahari julgeolekukohtumisele sai haavata vähemalt 12 inimest, kannatanute hulgas on kolm ameeriklast ja provintsikuberner.

Toimunu eest võttis vastutuse Taliban, kelle sõnul olid sihtmärkideks Miller ja Kandahari provintsi politseiülem kindral Abdul Raziq, kes on kurikuulus oma jõhkruse poolest.

«Kindral Raziq ja provintsi NDSi (luureagentuuri) ülem said surma ning kuberner ise on kriitilises seisundis,» ütles kõrge valitsusametnik AFP-le.

Tulistaja tapeti, lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles