Postimees Brüsselis: EL tahab küberründajatel elu kibedaks teha (1)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi sõjaväeluure juht Onno Eichelsheim, kaitseminister Ank Bijleveld ja sealne Briti suursaadik Peter Wilson esilemas pressikonverentsil Hollandisse küberrünnakut tegema saabunud Vene sõjaväeluure töötajaid.
Hollandi sõjaväeluure juht Onno Eichelsheim, kaitseminister Ank Bijleveld ja sealne Briti suursaadik Peter Wilson esilemas pressikonverentsil Hollandisse küberrünnakut tegema saabunud Vene sõjaväeluure töötajaid. Foto: BART MAAT/AFP/Scanpix

Tulevikus vastab Euroopa Liit (EL) küberrünnakutele sanktsioonidega, oli sõnum, mille andis eile Brüsselis lõppenud ülemkogu. Kõigi liikmesriikide ühist seisukohta peegeldavates ülemkogu järeldustes kirjutati, et EL tugevdab võimet panna vastu hübriid-, küber-, keemia-, bioloogilistele, radioloogilistele ja tuumarünnakutele.

Ühes lauses meenutati Venemaad nimetamata kaht idanaabri sõjaväeluure hiljutist ettevõtmist ELi liikmesriikides: märtsikuist Novitšoki-rünnakut Inglismaal Salisburys ja sel kuul Hollandi luureteenistuste paljastatud katset korraldada küberrünnak Keemiarelvade Keelustamise Organisatsioonile (OPCW) Haagis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles