Caruana Galizia poja hinnangul on Marinova mõrv ikkagi kahtlane

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
6. oktoobril tapetud Bulgaaria teleajakirjaniku Viktoria Marinova ema tütre kirstu ees.  F
6. oktoobril tapetud Bulgaaria teleajakirjaniku Viktoria Marinova ema tütre kirstu ees. F Foto: Nikolai Doitšinov/AFP/Scanpix

Matthew Caruana Galizia, kelle ajakirjanikust ema Daphne Caruana Galizia aasta tagasi Maltal autopommiga tapeti, võttis eile kokku selle, miks kahe nädala eest vägistatud ja surnuks pekstud Bulgaaria saatejuhi Viktoria Marinova juhtum tundub kahtlasem, kui lihtsalt asotsiaalse mustlase sooritatud seksuaalmõrv.

«Te saate instinktiivselt aru, et midagi on valesti, kui Bulgaaria valitsus ütleb kohe, et tapja on leitud ja juhtum lahendatud,» sõnas ta eile europarlamendis Euroopa Rahvapartei korraldatud üritusel «Võitlus tõe eest: vaba ja sõltumatu ajakirjandus nüüdismaailmas».

Kuigi alla kahe nädala tagasi tapetud Marinova tõi enne surma avalikkuse ette tõsised kõrgtasemel korruptsioonikahtlustused, on Bulgaaria valitsus algusest peale välistanud, et ajakirjanik tapeti tema tööga seoses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles