Trumpi abide piirivaidlus muutus üksteise peale karjumiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Kelly ja John Bolton.
John Kelly ja John Bolton. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / Scanpix

Tuline vaidlus piirikaitse osas muutus Valge Maja personaliülema John Kelly ja rahvusliku julgeoleku nõuniku John Boltoni vaheliseks röökimiseks.

Teateid erimeelsustest president Donald Trumpi kahe nõuniku vahel on olnud varemgi, kuid kahe allika sõnul muutus kirglik sõnavahetus Valges Majas eile lihtsalt karjumiseks.

Trump on ähvardanud suure migrandivoolu tõttu sulgeda USA lõunapiiri. Trumpi ideed toetas ka Bolton, kes kritiseeris omakorda tegemata töö eest sisejulgeolekuminister Kirstjen Nielsenit.

Nielsen töötas varem Kelly alluvuses, kui viimane oli sisejulgeolekuminister. Boltoni sõnad ajasid Kelly vihale ning kahe mehe vaheline sõnavahetus lõppes üksteise peale karjumisega.

President, kes oli allikate sõnul vaidluse ajal kohal, eitas hiljem selle toimumist. Valge Maja kõneisik Sarah Sanders ei eitanud otsesõnu vahejuhtumi toimumist, kuid süüdistas selles demokraate. Sanders lisas, et tema kolleegid ei ole üksteise peale vihased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles