Hiinas vahistatud endine Interpoli juht võib olla surnud (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FILE - In this July 4, 2017, file photo, Interpol President Meng Hongwei delivers his opening address at the Interpol World congress, in Singapore. Chinese authorities say they are investigating the former president of Interpol for bribery and other crimes and indicate that political transgressions may have also landed him in trouble. In a statement posted on a government website Monday, Oct. 8, 2018, the authorities said Meng Hongwei, China's vice minister for public security, was being investigated due to his own "willfulness and for bringing trouble upon himself." (AP Photo/Wong Maye-E, File)
FILE - In this July 4, 2017, file photo, Interpol President Meng Hongwei delivers his opening address at the Interpol World congress, in Singapore. Chinese authorities say they are investigating the former president of Interpol for bribery and other crimes and indicate that political transgressions may have also landed him in trouble. In a statement posted on a government website Monday, Oct. 8, 2018, the authorities said Meng Hongwei, China's vice minister for public security, was being investigated due to his own "willfulness and for bringing trouble upon himself." (AP Photo/Wong Maye-E, File) Foto: Wong Maye-E / AP

Hiina võimude poolt kinni võetud endise Interpoli juhi Meng Hongwei abikaasa ei ole kindel, kas ta on pärast eelmisel kuul kadunuks jäämist elus.

Grace Meng teatas emotsionaalses intervjuus BBC-le, et tema ja ta lapsed on oodanud kannatamatult uudiseid oma abikaasa kohta, keda pole nähtud alates sellest, kui ta 25. septembril Prantsusmaalt Hiinasse lendas.

Septembris teatas ta oma abikaasa kadumisest pärast seda, kui sai Mengilt sõnumirakenduses WhatsApp krüptilise teate «Oota mu kõnet», millele järgnes noa emotikon.

Pärast seda, kui Prantsuse politsei alustas juurdlust ja Interpol nõudis Pekingilt vastuseid, saabus Mengit teade, et ta paneb ameti maha. Hiina võimud teatasid 7. oktoobril, et Meng on võtud vahi alla ja teda süüdistatakse altkäemaksu võtmises.

Meng Hongwei oli esimene Hiina päritolu isik, kes on saanud rahvusvahelise politseiorgani juhiks. Sellest ajast on ta oma naise ja lastega Prantsusmaal elanud.

Kardetakse, et Meng on järjekordne ohver Hiina korruptsioonivastases võitluses, mis on ettekäändeks president Xi Jinpingi oponentidest vabanemisele.

«Ma arvan, et see on poliitiline tagakiusamine. Ma pole kindel, kas ta on elus,» sõnas Grace BBC-le.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles