Navalnõi võttis Vene rahvuskaardi ülema duellikutse vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene relvajõudude ülem Viktor Zolotov.
Vene relvajõudude ülem Viktor Zolotov. Foto: AP/Scanpix

Vene opositsionäär Aleksei Navalnõi võttis vastu Vene rahvuskaardi ülema ja endise Vladimir Putini ihukaitsja Viktor Zolotovi duellikutse, kuid mehed ei suuda kokku leppida, mis alal üksteisega mõõtu võtta.

Zolotov esitas Navalnõile eelmisel kuul duellikutse ja lubas opositsionääri hakklihaks tampida, kuna Navalnõi oli oma videos paljastanud väidetava korruptsiooni Venemaa relvajõududes.

Toona ei saanud Navalnõi kutsele reageerida, sest oli määratud sanktsioneerimata meeleavalduste korraldamise eest 50 päevaks vanglakaristust kandma.

«Ma võtan väljakutse vastu ja nagu kombeks, valin koha ja relva,» teatas Navalnõi eile videopöördumises. «Meie duell leiab aset otseülekandes Kanal Ühes või mõnes muus riiklikus telekanalis.»

Navalnõi märkis, et kui riigitelevisioon Zolotovile ei sobi, on Navalnõi valmis Zolotoviga mõõtu võtma ka enda 2,3 miljoni jälgijaga YouTube`i kanalis.

Opositsionäär andis pakkumise kinnitamiseks või sellest keeldumiseks aega ühe nädala. Zolotov reageeris aga juba täna ja märkis, et ei ole huvitatud teleduellis osalemisest.

«Debatid? Ma esitasin väljakutse millekski muuks,» märkis Zolotov. «Mind on süüdistaud selles, et kutsusin teda väidetavalt selleks, et ta läbi peksta. Eks praegune kohtuasi otsustab, kas tal oli õigus või mitte. Ja siis tuleme selle küsimuse juurde tagasi.»

Zolotov lisas, et kutsus Navalnõid lihtsalt sportlikule duellile. Navalnõi märkis seepeale Twitteris: «Ma mäletan üsna selgelt, et kasutati sõna «duell».»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles