Bulgaaria kohus esitas süüdistuse ajakirjaniku arvatavale tapjale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjaniku tapmises süüdistatav Severin Krassimirov.
Ajakirjaniku tapmises süüdistatav Severin Krassimirov. Foto: Stringer / Reuters / Scanpix

Bulgaaria prokuratuur esitas täna Severin Krassimirovile süüdistuse teleajakirjanik Viktoria Marinova tapmises ja vägistamises ning kohus käskis ta vahi alla jätta. Süüdimõistmise korral ootab teda 10 kuni 20 aasta pikkune vangistus.

20-aastane Krassimirov ütles enne Ruse ringkonnakohtu istungit ajakirjanikele, et tappis Marinova, kuid ei kavatsenud seda teha. Ta lisas, et lähenes naisele ja lõi teda näkku.

Marinova surnukeha leiti 6. oktoobril Rusest Doonau äärest. Naist oli vägistatud, kägistatud ja pähe löödud. Uurijate sõnul suri Marinova löökide ja kägistamise tagajärjel ning teda vägistati pärast surma.

Uurijad on seni lükanud tagasi oletused, et tapmine võis olla seotud ajakirjaniku tööga. Nende sõnul tundub, et kuritegu oli ettekavatsemata rünnak.

Ruse prokurör Kremena Kolitsova ütles kohtule, et tõendid ja meditsiinile ekspertiis näitavad, et ajakirjanikku löödi seitse korda näkku ning ta lämbus hoopide tekitatud ninaluumurru tagajärjel. Uurijate sõnul leiti Krassimirovi riietelt Marinova verd.

Prokuratuur taotles Krassimirovi vahi all hoidmist, sest arvatakse, et ta võib põgeneda.

Krassimirov sõitis pärast rünnakut autoga Bulgaariast välja ning ta peeti kinni 9. oktoobril Saksamaal Stade linnas. Saksamaal elab tema ema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles