Prantsusmaa saadab India ookeanile lennukikandja

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Lennukikandja Charles de Gaulle.
Lennukikandja Charles de Gaulle. Foto: PHILIPPE WOJAZER/REUTERS/SCANPIX

Prantsusmaa saadab 2019. aastal lennukikandja Charles de Gaulle'i India ookeanile, et tagada akvatooriumil navigeerimisvabadus, teatas Pariis reedel. 

Lennukikandja on ankrus Lõuna-Prantsusmaal Touloni sadamas parandustöödel, kuid on valmis suunduma India ookeani järgmise aasta algul, ütles Prantsuse kaitseminister Florence Parly. 

Prantsusmaa on alati seisnud «võõrandamatu navigeerimisvabaduse kaitsel rahvusvahelistes vetes», lausus Parly ajalehele La Provence.

«Mil iganes esineb selle rahvusvahelise õiguse fundamentaalse printsiibi rikkumisi, nagu praegu Lõuna-Hiina (mere) küsimuses, demonstreerime oma vabadust tegutseda ja seilata sellistes vetes,» lisas ta. 

Mais sõitis Lõuna-Hiina merel Prantsuse helikopterikandja Dixmude ning Prantsuse lennuüksus ületas regiooni augustis. 

Prantsusmaal, Austraalial ja Indial on kohustus kaitsta regiooni «hegemoonia» eest, ütles Prantsuse president Emmanuel Macron kevadel visiidil Austraalias.

Prantsusmaal on Vaikses ookeanis mitu ülemerepiirkonda.

Tagasi üles