USA esitas süüdistuse venelannast trollivabriku töötajale (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahevalimised toimuvad USAs 6. novembril.
Vahevalimised toimuvad USAs 6. novembril. Foto: Ralph Freso / AFP / Scanpix

USA esitas eile süüdistused kongressi vahevalimiste mõjutamise osas venelanna Elena Alekseevna Khusjainova vastu, teatas kohalik meedia.

Tegemist on esimese korraga läbi aegade, mil sellelaadne süüdistus on esitatud.

Süüdistuse kohaselt töötab naine alates 2014. aastast nõndanimetatud Peterburi trollivabrikus ja on kasutanud miljoneid eurosid USA vahevalimiste mõjutamiseks. New York Timesi andmetel kasutati raha muu hulgas internetireklaamideks ja sotsiaalmeedia postituste nähtavuse lisamiseks.

«Esitatud süüdistuste kohaselt pidas Venemaa kodanik Elena Alekseevna Khusjainova koos teiste Venemaa mõjukampaaniaga seotud inimestega salanõu USA demokraatiasse sekkumiseks,» ütles peaprokuröri abi John Demers.

USA andmetel on kõnealuse ettevõtte omanik Venemaa presidendi Vladimir Putini lähedane liitlane Jevgeni Prigožin, keda juba süüdistatakse USA presidendivalimistesse sekkumises. 

Prigožin on üks 13 venelasest keda USA eriprokuröri Robert Mueller juurdlus süüdistab 2016. aasta presidendivalimistesse sekkumises. Süüdistuses ei märgitud siiski, et Venemaal oleks õnnestunud mõjutada USA valimiste lõpptulemusi.

​«Me oleme mures Venemaa, Hiina ja teiste, näiteks Iraani, korraldatud kampaaniate pärast, mille eesmärk on õõnestada usaldust demokraatlikesse institutsioonidesse ja mõjutada avalikkuse arvamust ning valitsuse poliitikaid,» ütlesid USA ametivõimud avalduses.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles