Moskva taunis trollivabriku töötaja süüdistust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa asevälisminister Sergei Rjabkov.
Venemaa asevälisminister Sergei Rjabkov. Foto: Mikhail Voskresenskiy / Sputnik / Scanpix

Moskva mõistis hukka USA otsuse esitada Vene kodanikule süüdistus USA 2018. aasta vahevalimistesse sekkumises, öeldes, et süüdistus fabritseeriti eesmärgiga kehtestada Venemaa suhtes edasised sanktsioonid. 

«Washington fabritseerib ettekäänet kehtestada meie riigi vastu taas kord oma kurikuulsad sanktsioonid,» ütles asevälisminister Sergei Rjabkov avalduses. 

Rjabkovi sõnul kasutab USA vahevalimiste eel samu süüdistusi, nagu kasutati väidetava 2016. aasta presidendivalimistesse sekkumise puhul. Tema sõnul kasutavad teatud Ühendriikide poliitikud häbiväärseid kampaaniaid, et koguda endale poolehoidu ja avaldada samas survet Venemaale.

USA esitas eile süüdistused kongressi vahevalimiste mõjutamise osas venelanna Elena Alekseevna Khusjainova vastu.

Väidetavalt töötas naine  Peterburi trollivabrikus ja on kasutanud miljoneid eurosid USA vahevalimiste mõjutamiseks. New York Timesi andmetel kasutati raha muu hulgas internetireklaamideks ja sotsiaalmeedia postituste nähtavuse lisamiseks.

USA andmetel on kõnealuse trollivabriku omanik Venemaa presidendi Vladimir Putini lähedane liitlane Jevgeni Prigožin, keda juba süüdistatakse USA presidendivalimistesse sekkumises. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles