Pildid ja video: Brexiti-vastased nõuavad uut referendumit (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Brexiti-vastased protestijad kogunesid täna Londoni kesklinna, et nõuda meeleavaldusel teist referendumit Suurbritannia Euroopa Liidust lahkumise üle.

Protestimarss algas Eesti aja järgi kell 14. Bussidega toimetati Londonisse tuhandeid meeleavaldajaid.

Meeleavaldajate sõnum on lihtne - Brexiti toetajad lubasid 2016. aasta referendumi eel midagi hoopis erinevat sellest, mida London ja Brüssel praegu arutavad. Tänase protesti korraldajate sõnul oleksid nad referendumil teisiti hääletanud, kui oleksid siis teadnud milline saab olema ühendusest lahkumise tõeline hind.

Meeleavaldajad täna Londonis.
Meeleavaldajad täna Londonis. Foto: Rob Pinney / ZUMAPRESS.com

«Selle nädala värske kaos ja segadus Brexiti läbirääkimiste üle paljastas, kuidas on parim praegu võimalik lepe Suurbritannia jaoks halb lepe. Valijad ei andesta ega unusta, kui (seadusandjad) lubavad sellel armetul Brexitil edasi minna ilma, et inimestele antaks lõplik sõna,» ütles lordidekoja leiboristist liige Andrew Adonis.

Suurbritannia lahkub Euroopa Liidust järgmise aasta 29. märtsil, kuid lahkumistingimuste üle peetavaid läbirääkimisi varjutavad erimeelsused.

Peaminister Theresa May kinnitas, et uut referendumit ei korraldata.

«Inimesed juba hääletasid ja see valitsus viib lahkumise ellu,» ütles May. Kuid praegu pole teada, milline lahkumine olema saab. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles