Nigeeria põhjaosas tapeti usuvägivallas 55 inimest (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julgeolekujõudude töötaja Kadunas.
Julgeolekujõudude töötaja Kadunas. Foto: AFOLABI SOTUNDE / REUTERS

Nigeeria põhjaosas tapeti selle nädala usuvägivallas vähemalt 55 inimest, teatasid laupäeval võimuesindajad.

Vägivald lahvatas noorte kristlaste ja moslemite vahel Kaduna osariigis asuvas Kasuwan Maganis.

President Muhammadu Buhari mõistis vägivalla hukka.

"President Muhammadu Buhari mõistis hukka vägivallalaine Kaduna osariigis, mis on nõudnud vähemalt 55 inimelu," edastati presidendiameti avalduses.

Mõttekoda The International Crisis Group teatas juulis, et kogukondadevaheline vägivald on Nigeerias hetkel isegi suurem julgeolekuoht kui islamiäärmuslik rühmitus Boko Haram. Nigeeria keskosariikides on alates mullu septembrist tapetud vähemalt 1500 inimest, neist enamik 2018. aasta esimese kuue kuu jooksul. Rohkem kui 300 000 on vägivalla tõttu oma kodudest põgenenud.

Buhari toetus on viimasel ajal läbi teinud märkimisväärse languse. 2015. aasta oktoobris küündis see koguni 80 protsendini, kuid on nüüd 41 protsendi tasemel. Toetuse languse on kaasa toonud endiselt ebakindel majandus- ja julgeolekuolukord hoolimata presidendi korduvatest lubadustest mõlema parandamiseks tõsiseid pingutusi teha.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles