Iisrael lükkas Läänekalda beduiiniküla lammutamise edasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile tähistati Iisraeli otsust beduiiniküla lammutamine edasi lükata.
Eile tähistati Iisraeli otsust beduiiniküla lammutamine edasi lükata. Foto: MOHAMAD TOROKMAN / REUTERS / SCANPIX

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu lükkas määramata ajaks edasi plaani lammutada okupeeritud Läänekaldal strateegilise asukohaga beduiiniküla, teatas peaministri kantselei täna. 

«Otsuse eesmärk on anda võimalus läbirääkimistele ja pakkumistele, mida oleme eri institutsioonidelt saanud,»  teatas Netanyahu büroo, kommenteerides otsust Khan al-Ahmari küla lammutamine külmutada.

Khan al-Ahmar on beduiinide küla, mis koosneb peamiselt savist, plekist ja teistest käepärastest materjalidest ehitatud osmikutest. Küla, kus elab umbes 200 inimest, asub strateegilises kohas Iisraeli asunduste lähedal ja Surnumereni viiva tee ääres. Külaelanikele anti 1. oktoobrini aega, et hooned külas ise lammutada.

Küla lammutamise plaan on pälvinud rahvusvahelist tähelepanu. Euroopa riigid kutsusid Iisraeli üles küla mitte lammutama, Rahvusvaheline Kriminaalkohus hoiatas kolmapäeval, et külaelanike jõuga evakueerimist külast võib käsitleda sõjakurjateona.

Külaelanikud on öelnud, et nad ei kavatse teatest hoolimata lahkuda. «Keegi ei lahku. Meid peab jõuga välja heitma,» ütles küla pressiesindaja Eid Abu Khamis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles