USA politsei leidis matusebüroost 63 imiku jäänused (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei otsis reedel läbi matusebüroo Perry Funeral Home ruumid.
Politsei otsis reedel läbi matusebüroo Perry Funeral Home ruumid. Foto: John T. Greilick / AP / Scanpix

Detroiti politsei leidis kohalikust matusebüroost 63 vastsündinu jäänused ja alustas ettevõtte osas uurimist.

Detroiti politseiülem James Craig ütles, et politseinikud leidsid reedel matusebüroo Perry Funeral Home ruumidest 36 kastidesse pakitud ja 27 külmikusse jäetud imiku jäänused.

Uurijate sõnul avastati matusebüroost õõvastavas seisundis surnukehi, millega oli käitutud hooletult. Selliste leidude põhjal võib ettevõtet karistada kuni 10 aasta pikkuse vanglakaristuse või 50 000 dollari suuruse rahatrahviga.

Ettevõtet süüdistatakse surnult sündinud või pärast sündi surnud imikute hoidmises surnukuuris kuni kolme aasta vältel ja matusearvete esitamises ilma matust läbi viimata. Kahtlustuse kohaselt võib matusebüroo valduses olla kuni 200 imiku jäänused, mis annetati vanemate poolt meditsiiniliste uuringute tegemiseks, aga mida matusebüroo vastavale asutusele üle ei andnud.

Reedene leid tuli vaid nädal pärast seda, kui ühe teise Detroiti matusebüroo pööningult leiti 11 vastsündinu surnukehad. 

Nimelt leiti möödunud laupäeval matusebüroo Cantrell Funeral Home lae ja katuse vahele ehitatud ruumist üheksa surnukeha, mis olid pakitud pappkasti ja kaks prügikotti pakitud vastsündinu surnukeha. Praegu pole teada, kui kaua surnukehad pööningul olid. 

Matusebüroo suleti juba aprillis, kuna kontrolli käigus leiti sealt mitu hallitusega kaetud surnukeha. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles