Saudi välisminister: me ei tea Khashoggi surnukeha asukohta (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjanikud nõudsid Jakartas Khashoggi surma asjaolude väljaselgitamist.
Ajakirjanikud nõudsid Jakartas Khashoggi surma asjaolude väljaselgitamist. Foto: Dasril Roszandi / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Saudi Araabia välisminister Adel al-Jubeir väitis pühapäeval, et saudi võimud ei tea tapetud ajakirjaniku Jamal Khashoggi surnukeha asukohta.

Jubeir väitis intervjuus telekanalile Fox News, et Saudi Araabia juhtkond arvas algselt, et Khashoggi lahkus kuningriigi konsulaadist Istanbulis, kuhu minemas teda 2. oktoobril viimati nähti.

Ministri sõnul alustasid Saudi võimud pärast Türgist laekunud teateid uurimist, millest selgus, et ajakirjanik tapeti diplomaatilises esinduses.

«Me ei tea, üksikasjade mõttes, kuidas. Me ei tea, kus ta surnukeha on,» ütles Jubeir ja lisas, et Saudi prokuratuur andis välja orderid 18 isiku vahistamiseks «esimese sammuna pikal teel».

Ta nimetas tapmist «kohutavaks veaks», kuid selliseks, millest USA ja Saudi Araabia suhe üle saab.

«Isikud, kes seda tegid, tegid seda väljaspool oma volitusi,» ütles Jubeir. Ilmselt tehti kohutav viga ning püüti seda siis varjata, lisas ta.

«See on vastuvõetamatu igas valitsuses. Sellised asjad kahjuks juhtuvad. Me tahame tagada, et neid, kes vastutavad, karistatakse, ning me tahame tagada, et meil oleksid protseduurid, et takistada selliste asjade uuesti juhtumist,» lisas Saudi välisminister.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles