May sõnul on 95 protsenti Brexiti teemadest selged (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia peaminister Theresa May eile.
Suurbritannia peaminister Theresa May eile. Foto: I-Images / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Briti peaminister Theresa May kavatseb täna parlamendis peetavas kõnes kinnitada, et 95 protsenti Brexiti teemadest on lahendatud, kuid samas ei saa ta nõustuda Euroopa Liidu ettepanekuga Põhja-Iirimaa piiri osas. 

Pärast eelmisel nädalal Euroopa Liidu ülemkogu, kus May andis mõista, et võib nõustuda pikema lahutusprotsessi kestusega kui varem plaanitud, on peaministrile saanud osaks äge reaktsioon oma erakonna jäiga joone toetajatelt, kes kardavad, et Suurbritannia jääb Euroopa Liiduga seotuks veel aastateks pärast ametlikku väljaastumist järgmise aasta märtsis.

Täna alamkojas peetavas kõnes kinnitab May nende rahustamiseks, et lahutusleping on praktiliselt valmis. 

«95 protsenti lahkumisleppest ja selle protokollidest on nüüd kokku lepitud,» plaanib May oma kõnes öelda. «Meil on olemas üldine kokkulepe tulevaste suhete struktuuri ja ulatuse osas ning oleme teinud olulisi edusamme ka julgeoleku, transpordi ja teenuste osas.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles