Mehhiko läänerannikule on lähenemas ohtlik orkaan Willa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkajad Mazatlani rannas Mehhiko Vaikse ookeani rannikul. Orkaan Willa asub sealt praegu pisut enam kui 300 kilomeetri kauguselt ning peaks jõudma rannikule homme.
Puhkajad Mazatlani rannas Mehhiko Vaikse ookeani rannikul. Orkaan Willa asub sealt praegu pisut enam kui 300 kilomeetri kauguselt ning peaks jõudma rannikule homme. Foto: DANIEL SLIM / AFP / SCANPIX

Mehhiko Vaikse ookeani ranniku poole liikuv orkaan Willa on tugevnenud ohtlikuks neljanda kategooria tormiks, ähvardades tuua kaasa merevee taseme tõusu, tugeva tuule ning vihmasaju.

Eile asus torm 340 kilomeetri kaugusel edelas Cabo Corrientesest Mehhiko rannikul ning marutuule kiirus ulatus 230 kilomeetrini tunnis.

«Äärmiselt ohtlik orkaan Willa tugevneb jätkuvalt kiiresti ning toob ennustuste kohaselt kaasa eluohtliku veetaseme tõusu, tuule ja vihmasaju mitmel pool Mehhiko edela ning kesk-lääne piirkondades alates teisipäevast,» hoiatas Miamis tegutsev USA riiklik orkaanikeskus.

Ennustuse kohaselt liigub orkaan praegu aeglaselt, kiirusega üheksa kilomeetrit tunnis Vaikse ookeani kohal põhja ja kirde suunas.

«Jätkuvat tugevnemist on oodata järgneva päeva kestel ning eeldatavasti on Willa Mehhiko rannikule jõudes ohtlik orkaan,» teatas USA orkaanikeskus.

Mehhiko võimud on mitmele rannikupiirkonnale andnud tormihoiatuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles