Video: vaata, kuidas võeti vastu president Kaljulaid Vanuatu paradiisisaarel (6)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna alustas president Kaljulaid töövisiiti Vanuatul, kus ta kohtub president Tallis Obed Mosesega. Samuti läheb president Fidžile, kus kohtub oma kolleegi president Jioji Konusi Konrotega.

President Kersti Kaljulaid alustas laupäeval töövisiiti Austraalias ja Okeaanias, et koguda toetust Eesti kandideerimiseks ÜRO Julgeolekunõukogu mittealaliseks liikmeks.

Austraalia töövisiidi käigus kohtub Kaljulaid Austraalia kindralkuberner Sir Peter Cosgroveiga, kohaliku Eesti kogukonnaga ja osaleb Võitmatute mängude avatseremoonial, kus osalevad ka Eesti teenistuses viga saanud kaitseväe veteranid.

25. oktoobril alustab Kaljulaid töövisiiti Uus-Meremaale, kus kohtub peaminister Jacinda Arderniga ning kindralkuberneri Dame Patsy Reddyga ning Vaikse ookeani saareriikide diplomaatiliste esindajatega.

Edasi suundub Kaljulaid visiidile Ameerika Ühendriikidesse, kus ta esineb Detroidis maailma linnapeade tippkohtumisel City Lab ning kohtub New Yorgis ÜRO peasekretäri António Guterresiga.

Kaljulaidi töövisiit lõppeb 2. novembril New Yorgis, kus riigipea kohtub ÜRO peasekretäri António Guterresiga.

Vanuatu saar.
Vanuatu saar. Foto: HO / REUTERS

Vanuatu on saareriik Vaikses ookeanis Melaneesias. Vanuatule Vaiksest ookeanist eraldatud piirkond piirneb põhjas Saalomoni Saarte, idas Fidži, lõunas Uus-Kaledoonia, edelas Austraalia ja läänes Paapua Uus-Guinea merealaga.

Kuni iseseisvumiseni 1980. aastal oli saarestik Suurbritannia ja Prantsusmaa ühine kondomiinium.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles