Filantroop George Sorosi kodu lähistelt leiti lõhkekeha (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filantroop George Soros.
Filantroop George Soros. Foto: FRANCOIS MORI / AP / Scanpix

Miljardärist filantroobi George Sorosi kodu lähistelt USAs leiti lõhkekeha, juhtumit asus uurima FBI terrorismivastase võitlusega tegelev üksus.

FBI uurijad ja kohalik politsei kutsuti Katonah külla New Yorgi osariigis eile kell 15.45 (Eesti aja järgi 22.45 eile õhtul) pärast seda, kui Sorosi majapidamise töötaja avas väidetavalt lõhkekeha sisaldanud paki, teatas Bedfordi politseijaoskond.

Töötaja viis paki metsa ning helistas politseisse, kes teavitas omakorda FBId.

FBI teatas Twitteris, et piirkonnas toimub uurimine, kuid avalikkusele pole ohtu. Täpsemaid kommentaare uurijad ei jaganud.

Ei kohalik politsei ega föderaaluurijad pole kinnitanud, kas pakis olnud objekt oli võimeline plahvatama. Sündmuskohal käisid siiski pommirühma tehnikud, kes õhkisid saadetise, ütles politseiametnik The New York Timesile.

Sorosi fond pole seni päringutele vastanud.

Miljardär Soros on aktiivselt toetanud liberaale ning parempoolsete seas on tal rohkelt vaenlasi. Temaga seoses on liikvel eri vandenõuteooriaid, paljud neist antisemiitliku alatooniga.

Viimati süüdistasid konservatiivsed kriitikud ilma tõendeid esitamata Sorost USA poole liikuva migrandikaravani rahastamises.

Varem on väidetud, et juudi päritolu Soros tegi lapsena Teise maailmasõja ajal Ungaris elades natsidega koostööd.

Sünnimaal Ungaris on peaminister Viktor Orbáni parempopulistlik valitsus piiranud Sorosi fondi tegevust, et takistada teda põgenikke abistamast.

Aktivistid on sageli avalikustanud sotsiaalmeedias filantroobi kodu aadressi Westchesteri maakonnas New Yorgist põhjapool.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles