Venemaa võib kehtestada sanktsioonid sadadele ukrainlastele (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene peaminister Dmitri Medvedev.
Vene peaminister Dmitri Medvedev. Foto: Dmitri Astahov / Sputnik / Scanpix

Venemaa võib kanda Ukrainale kehtestatavate majandussanktsioonide raames musta nimekirja sajad ukrainlased, kes kahjustasid Venemaa huve, ütles Venemaa peaminister Dmitri Medvedev täna.

«Neid nimekirju valmistatakse ette. Mis puudutab üksikisikuid, siis on tõenäoliselt sadu isikuid, kes on tegutsenud meie riigi huvide kahjuks,» ütles Medvedev. 

«Nimekiri hõlmab Ukraina ettevõtteid ja juriidilisi isikuid, mis on registreeritud vastavalt Ukraina seadustele ja mis on mis tahes viisil nende kodanike kontrolli all, kellele sanktsioonid kehtestatakse,» lisas Medvedev. 

Sanktsioonid Ukrainale, mille Vene president Vladimir Putin käskis valitsusel välja töötada, kinnitatakse lähiajal ning otsuse-eelnõud on juba valmis, ütles Medvedev.

«Seadlusele vastavad ettepanekud valmistatakse ette kõige lähemal ajal, mul on juba mitu valitsuse otsuse eelnõud. Need seisnevad sanktsioonide kehtestamises Venemaad kahjustavatele isikutele,» ütles Medvedev. «See hõlmab teatud Ukrainas toodetud kaupade Venemaale tarnimise keeldu.»

«Kuigi meie Ukraina kolleegid ei taha seda välja tuua, on kaubavahetus Ukraina ja Venemaa vahel üpriski märkimisväärne,» lisas ta. «See kaubavahetus ulatub miljarditesse rubladesse ja on üks Ukraina suuremaid. Teisisõnu, see kaubavahetus kasvab hoolimata hiljutistest raskustest ja igasugustest keeldudest ja piirangutest, mis nad on meie riigile kehtestanud.»

Sanktsioonid ei puuduta tavakodanikest ukrainlasi. Külmutatakse vaid Venemaad kahjustavate ukrainlaste vara, lisas Medvedev.

Medvedevilt küsiti, mis sanktsioonid Venemaad kahjustavatele ukrainlastele kehtestatakse.

«Jutt on Venemaal asuvate aktivate külmutamisest. See tähendab, et keelatakse nendega midagi teha,» vastas Medvedev.

Lisaks on jutt rahaliste vahendite ülekandmise keelamisest Venemaal asuvatest allikatest ning mõningate Ukraina kaupade sisseveo lõpetamisest, lisas peaminister.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles