Salvini: Itaalia ei tagane EL-i tõttu oma eelarvekavast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia siseminister Matteo Salvini.
Itaalia siseminister Matteo Salvini. Foto: REMO CASILLI / REUTERS / SCANPIX

Itaalia asepeaminister Matteo Salvini sõnul jääb Itaalia oma eelarvekava juurde, hoolimata sellest, et Euroopa Komisjon selle täna tagasi lükkas.

«See ei muuda midagi. Spekuleerijad võivad kindlad olla, et me ei taandu oma positsioonist,» ütles marurahvusliku Põhjaliiga juht Salvini Itaalia meedia vhendusel.

«Nad ei ründa mitte valitsust, vaid rahvast. Need on need asjad, mis itaallasi veel rohkem marru ajavad. Ja siis kurdetakse, et Euroopa Liidu populaarsus on aegade madalaimal tasemel,» rääkis ta.

Euroopa Komisjon lükkas täna tagasi Itaalia 2019. aasta eelarvekava ja käskis riigil kolme nädala jooksul uue kava koostada. See oli esimene kord ajaloos, kui Komisjon mõne liikmesriigi eelarvet heaks ei kiitnud.

Itaalia valitsus plaanib tuleva aasta eelarvepuudujäägiks 2,4 protsenti sisemajanduse koguproduktist (SKP), mis on kolm korda enam kui eelneva valitsuse prognoositud 0,8 protsenti ja läheneb Euroopa Liidus lubatud 3-protsendisele ülemmäärale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles