Vene ajaleht: Afganistani valitsus ja Taliban arutavad Moskvas rahu sõlmimmist (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Umbes 75 Talibani võitlejat andis oktoobri alguses Afganistanis Nangarhari provintsis ära oma relvad ja teatas valitsusvastasest võitlusest loobumisest.
Umbes 75 Talibani võitlejat andis oktoobri alguses Afganistanis Nangarhari provintsis ära oma relvad ja teatas valitsusvastasest võitlusest loobumisest. Foto: Saifurahman Safi / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Afganistani valitsuse ning terrorirühmituse Taliban esindajad arutavad järgmisel nädalal Moskvas rahu sõlmimist, ütlesid Venemaa diplomaatilised allikad ajalehele Izvestija.

«Moskva formaat on 2017. aastal loodud uus plats. See näeb ette konsultatsioonid riikliku relvarahu kehtestamiseks Afganistanis, korraldades Kabuli valituse ja Talibani läbirääkimisi. Esimene kohtumine tuleb juba novembri alguses Moskvas,» öeldi Izvestijale.

«Istungi aeg on esialgselt paika pandud. See kavatsetakse pidada 1. novembril,» lausus allikas.

Istung toimub vaatamata 18. oktoobril Kandaharis toimunud Talibani rünnakule, ütles Vene presidendi eriesindaja Afganistanis Zamir Kabulov. 

Rünnakus hukkus mitu Afganistani tippametnikku ja haavata sai üks USA kindral.

Kabulovi sõnul ei vähendanud toimunu poolte soovi kohtuda Moskvas. «Konsultatsioonid jätkuvad. See terrorirünnak ei saa midagi mõjutada,» märkis diplomaat. 

Algsel pidi kohtumine toimuma 4. septembril, kuid mõni päev varem Kabuli valitsus loobus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles