Soome roheliste juht astus depressiooni tõttu ametist tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome erakonna Rohelised esimehe kohalt tagasi astunud Touko Aalto.
Soome erakonna Rohelised esimehe kohalt tagasi astunud Touko Aalto. Foto: vihreat.fi

Soome erakonna Rohelised esimees Touko Aalto loobus parteijuhi kohast, kuna ei pidanud läbipõlemise ja depressiooni tõttu ametis jätkamist enam võimalikuks.

Aalto tagasiastumisest teatasid pressikonverentsil parteisekretär Lasse Miettinen ja partei juhatuse esimees Kaisa Hernberg.

Viimased kuu aega haiguslehel olnud Aalto ise selgitas oma otsust sotsiaalmeedias. «Olen pika ja hoolika kaalumise tulemusel jõudnud järeldusele, et taandun roheliste esimehe kohalt. Mul on paranemiseks rohkem aega tarvis. Rohelised samas vajavad esimeest, kes suudab vedada erakonda valimiste suunas just siin ja praegu,» kirjutas ta Facebookis.

Aalto sõnul haigestus ta depressiooni aasta tagasi. Ta selgitas, et on proovinud kõike, kuid haigus süvenes ning kurnatus võttis talt töövõime.

«Otsus ei ole lihtne, kuid see on ainuke õige lahendus. Ma ei sa tervise tõttu oma meeskonda aidata,» lisas ta.

Aalto jäi läbipõlemise tõttu haiguslehele septembri keskel. Oktoobri keskel pikendati tema haiguspuhkust 16. novembrini.

Uue esimehe valivad rohelised parteikogunemisel 3. novembril. Aaltot on haiguspuhkuse ajal asendanud erakonna esimene aseesimees Maria Ohisalo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles