Itaalia peaminister peab kõnelusi Moskvas (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia peaminister Giuseppe Conte Moskvas.
Itaalia peaminister Giuseppe Conte Moskvas. Foto: Sergey Guneev / Scanpix

Itaalia peaminister Giuseppe Conte peab Moskvas kõnelusi Vene ametnikega, et laiendada majandussuhteid. 

Arutelud keskenduvad majandussidemete laiendamisele. Kahe riigi majandussuhted on saanud kannatada Euroopa Liidu sanktsioonide ja Venemaa vastumeetmete tõttu. 

Peaministrina esmakordselt Venemaad külastav Conte kohtus Kremlis president Vladimir Putiniga ja ütles, et riigid on suutnud säilitada omavaheliste sidemete mahu ja kvaliteedi. Ta kutsus Putinit juba lähemal ajal Itaaliasse külla.

Viimastel aastatel on Itaalia-Vene kaubandus aeglaselt suurenenud, kuid on kaugel sellest tasemest, kus see oli enne ELi 2014. aastal kehtestatud sanktsioone Venemaale Krimmi poolsaare annekteerimise ja Ida-Ukraina relvakonflikti toetamise eest. 

«Kahjuks on Itaalia nišš Vene turul kahanenud, aga meie majandussuhted on jäänud tugevaks,» ütles Putin. «Rasketest aegadest hoolimata on meie poliitilised kontaktid püsinud kõrgel tasemel.»

Putin lisas, et kahe riigi asjalikke, kuid väga sooje suhteid on toetanud kõik poliitilised jõud nii Itaalias kui Venemaal.

Conte kohtus ka Vene peaministri Dmitri Medvedeviga, kes avaldas lootust, et visiit annab Vene-Itaalia koostööle uue tõuke.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles