Endine CIA direktor, Clinton ja Obama said pommikirja (19)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Yorgi politsei kontorihoone ees, kus asub ka CNN.
New Yorgi politsei kontorihoone ees, kus asub ka CNN. Foto: KEVIN COOMBS / Scanpix

USA salateenistus teatas, et endisele presidendile Barack Obamale ja kunagisele välisministrile Hillary Clintonile saadetud posti seast avastati lõhkeseadeldised, vahendab New York Times.

Kahe politseiniku sõnul olid lõhkeseadeldised sarnased esmaspäeval miljardäri ja filantroobi George Sorose kodust leituga.

Salateenistuse kinnitusel konfiskeerisid nad kaks kahtlast pakendit, mis saadeti nende kaitse all olevatele isikutele. Need isikud olid Clinton ja Obama.

Hillary Clinton. 
Hillary Clinton. Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA

Seadeldise, mis oli adresseeritud Clintonile, avastas eile hilisõhtul üks salateenistuse töötaja, kes kontrollib temale saadetud kirju. Kahtlane pakk oli saadetud Clintonite koju Manhattanist põhja jäävas Westchesteri eeslinnas. Obamale saadetud paki avastasid salateenistuse ametnikud Washingtonis täna hommikul.

Politseinikud Clintonite residentsi juures. 
Politseinikud Clintonite residentsi juures. Foto: Seth Wenig / AP

Sorose kodu asub New Yorgi äärelinnas. Sinna saadetud seadeldis ehitati umbes 15 sentimeetri pikkusest torujupist, mis oli täidetud pulberlõhkeainega. Tema koju saabunud pommirühma eksperdid detoneerisid selle sündmuskohal.

Salateenistuse töötajad Obama kodu juures. 
Salateenistuse töötajad Obama kodu juures. Foto: Alex Brandon / AP

CNNiga vestelnud ametivõimu sõnul avastati Clintonile, Obamale ja Sorosele saadetud lõhkeseadmega sarnande seadeldis ka Valgesse Majja adresseeritud posti seast. Tema sõnul on kõik seadmed oma ülesehituselt primitiivsed, kuid töötavad.

USA salateenistuse sõnul pole nad Valge Maja posti seast leidnud ühtki pommi. USA salateenistuse esindaja ütles, et nemad on leidnud vaid kaks lõhkeseadeldist – ühe, mis saadeti Clintonile ja teise, mis saadeti Obamale. CNNile öeldi algselt, et lõhkeseadeldis avastati ka Valgesse Majja adresseeritud posti seast.

Lisaks evakueeriti pommi tõttu New Yorgis kogu büroohoone Time Warner Center, kus asub ka CNN. 

CNNi New Yorgi kontorisse saadetud lõhkeseadeldis oli adresseeritud endisele USA Luure Keskagentuuri (CIA) direktorile John Brennanile, kinnitasid CNNile kaks ametnikku.

Brennan on tihe CNNi külaline ja USA presidendi Donald Trumpi kriitik.

Seadeldis, mis büroohoone postiruumist leiti, on ühe allika sõnul sarnane Clintonile, Obamale ja Sorosele adresseeritutega.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles