Hiina ja Venemaa kuulasid pealt Trumpi telefonikõnesid (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks Valge Maja turvatud süsteemiga lauatelefonile kasutab president isiklikku mobiiltelefoni.
Lisaks Valge Maja turvatud süsteemiga lauatelefonile kasutab president isiklikku mobiiltelefoni. Foto: MICHAEL REYNOLDS / EPA / SCANPIX

Hiina ja Vene agendid kuulasid pealt USA presidendi Donald Trumpi isikliku mobiiltelefoniga tehtud kõnesid, kirjutas ajaleht New York Times.

Leht ütles viitega USA ametnikele, et Trump kasutab vanadele sõpradele ja tuttavatele helistamiseks isiklikku mobiiltelefoni iPhone. USA eriteenistused said teada, et Hiina ja Venemaa on neid kõnesid pealt kuulanud.

Eriti Hiina sai kõnede pealtkuulamisega teada, millised argumendid Trumpi mõjutavad ja kelle nõuandeid ta usaldab.

«Hiinlased ja venelased panevad tähele iga väikest asja - kui kergelt ta milleski ümber veendi, milliseid argumente selleks kasutati,» ütles CIA veteran John Sipher.

Trump teeb ametlikud kõned Valge Maja turvatud süsteemiga lauatelefoniga. Ta ei ole aga nõustunud loobuma oma isiklikust mobiiltelefonist, kuigi teda on korduvalt hoiatatud, et mobiiltelefon pole turvaline.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles