Pommikiri saadeti veel mitmele Trumpi kriitikule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel nädalal saadeti pommikirjad USA Esindajatekoja liikmele Debbie Wasserman Schultzile (üleval vasakul), endisele välisministrile Hillary Clintonile, Demokraatliku partei toetajale George Sorosile, USA endisele presidendile Barack Obamale, endisele justiitsministrile Eric Holderile (vasakul all), USA Kongressi liikmele Maxine Watersile ja endisele CIA juhile John Brennanile.
Sel nädalal saadeti pommikirjad USA Esindajatekoja liikmele Debbie Wasserman Schultzile (üleval vasakul), endisele välisministrile Hillary Clintonile, Demokraatliku partei toetajale George Sorosile, USA endisele presidendile Barack Obamale, endisele justiitsministrile Eric Holderile (vasakul all), USA Kongressi liikmele Maxine Watersile ja endisele CIA juhile John Brennanile. Foto: Staff / Reuters / Scanpix

USA ametivõimud teatasid, et kaks nädalat enne novembris toimuvaid vahevalimisi saadeti torupommid seitsmele president Donald Trumpi kriitikule, kirjutas ajaleht Guardian. 

Eile teatas USA salateenistus, et endisele presidendile Barack Obamale ja kunagisele välisministrile Hillary Clintonile saadetud posti seast avastati lõhkeseadeldised. Hiljem selgus, et kahtlase sisuga pakid saadeti ka endisele USA justiitsministrile Eric Holderile, endisele asepresidendile Joe Bidenile ja lausa kaks pakki esindajatekoja demokraadist liikmele Maxine Watersile.

Samuti sai pommikirja uudistekanali CNN New Yorgi büroo, seejuures oli kiri adresseeritud endisele CIA juhile John Brennanile, kes ise arvab, et põhjus on tema varasem Trumpi suunaline kriitika. 

Politseinikud eile CNN-i New Yorgi büroo juures.
Politseinikud eile CNN-i New Yorgi büroo juures. Foto: G. Ronald Lopez / ZUMAPRESS.com

Eile avastatud pommikirjad sarnanesid esmaspäeval miljardärist filantroop George Sorosele saadetud pakile.

Ühe korrakaitseametniku sõnul olid kõik lõhkeseadeldised valmistatud umbes kuue tolli pikkusest plastiktorust, mis oli kaetud musta teibiga. Igas pommis oli ka kellapatareile sarnanev väike patarei. Ametnik ei öelnud, kas pulber oli lõhkeaine.

Uudisteagentuur CNN jagas pilti nende büroosse saadetud kahtlasest pakis.

Osa Demokraatliku partei liikmeid avaldas kartust, et partei juhtliikmed on rünnaku all seoses 6. novembril toimuvate vahevalimistega. 

New Yorgi politseiülem James O’Neill ütles, et pommikirja adressaadid võidi valida, sest nad on seisnud vastu president Donald Trumpile. «See teeb meile muret,» ütles ta.

New Yorgi linnapea Bill de Blasio kirjeldas kavandatud pommirünnakuid terroriaktina. 

President Donald Trump ütles pommikirju kommenteerides, et mõistab kavandatud pommirünnakud hukka ja nõuab kirjade saatjate vastutusele võtmist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles