Sõjaväe järeleandmine Egiptuse meeleavaldajaid ei rahulda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldaja eile Kairos Tahriri väljaku lähedal tegemas žesti märulipolitseinike suunas.
Meeleavaldaja eile Kairos Tahriri väljaku lähedal tegemas žesti märulipolitseinike suunas. Foto: SCANPIX

Tuhanded egiptlased, kes Kairos Tahriri väljakul alates laupäevast sõjaväevõimu lõppu nõuavad, lükkasid tagasi riigi ajutise juhi lubaduse korraldada presidendivalimised kavandatust varem ehk järgmise aasta keskpaigaks.

Hosni Mubaraki tagasiastumise järel võimule tulnud feldmarssal Hussein Tantawi lubas eileõhtuses telepöördumises, et presidendivalimised toimuvad hiljemalt juuni lõpuks. Seni peeti tõenäoliseks, et uus riigipea valitakse alles ülejärgmisel aastal. Tantawi teatas ka valmidusest võim tsiviilvalitsusele kohe üle anda, kui rahvas referendumiga selleks nõusolekut avaldab, vahendas AFP.

Tahriri väljakul viibivad tuhanded egiptlased aga lükkasid järeleandmise tagasi, öeldes, et nad ei usu ühtegi Tantawi sõna ja ei lepi vähemaga kui sõjaväevõimu kohese lõpuga.

«Tantawi on Mubaraki täielik koopia. Ta on Mubarak sõjaväe mundris,» ütles 35-aastane raamatupidaja Ahmed Mamduh.

Aasta alguses rahvaülestõusu korraldanud aktivistid on viimastel kuudel kaotanud kannatuse riiki valitseva relvajõudude ülemnõukoguga, sest peavad seda vana režiimi käepikenduseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles