Putin: Venemaa ei ähvarda kedagi, relvastub vaid enesekaitseks (23)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin.
Vene president Vladimir Putin. Foto: Reuters/ScanPix

Venemaa peab rangelt kinni oma lubadustest rahvusvahelise julgeoleku valdkonnas ja on avatud läbirääkimisteks partneritega, kuid riigi kaitsmiseks on vaja teha kõik võimalik, ütles Vene president Vladimir Putin.

«Venemaa ei ähvarda kedagi ja peab rangelt kinni oma rahvusvahelise julgeoleku ja relvastuskontrolli alastest lubadustest. Oleme alati avatud asjalikuks koostööks stabiilsuse tagamiseks. Seejuures on meie kohus teha kõik vajalik Venemaa kindlaks kaitsmiseks võimalike ohtude eest,» ütles Putin kohtumisel edutatud ohvitseride ja ametnikega.

Seepärast, jätkas president, moderniseeritakse relvajõude ja laevastikku edasi. 

«Eelkõige riigi uue relvastusprogrammi raames, mida sellest aastast alates ellu viiakse. Selles on rõhk uute, perspektiivikate relvade väljatöötamisel ja vägedele tarnimisel. Paljud neist on peagi saritootmisvalmis. Oma taktikalis-tehnilistelt näitajatelt edestavad need märgatavalt välismaiseid, mõnel aga ei olegi võrreldavaid,» hooples Putin.

Presidendi sõnutsi tuleb tõsta üksuste operatiiv- ja lahingulist ettevalmistust. 

«Seejuures tuleb täiel määral arvestada Süüria sõja operatsioonide kogemust, võimalike ohtude iseloomu, lahendada järjest keerulisemaid, mitmeplaanilisemaid ülesandeid,» sõnas Putin.

Ta meenutas, et nimelt taoliste ülesannete täitmist harjutasid Vene, Mongoolia ja Hiina sõjaväelased Venemaa ajaloo suurimal õppusel Vostok-2018.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles