Albaania keelab spordikihlveod ja piirab kasiinode paiknemiskohti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Albaania peaminister Edi Rama
Albaania peaminister Edi Rama Foto: EPA / Scanpix

Albaania parlament kiitis neljapäeval heaks seaduse, millega keelustatakse 1. jaanuarist spordikihlveod, kihlvedude veebiportaalid ja kihlvedude reklaamimine ning piiratakse kasiinode lubatud paiknemiskohti.

Jaanuarist saavad kasiinod tegutseda vaid litsentsitud turistikuurortide viietärnihotellides. See tähendab, et paljud kasiinod peavad uksed sulgema.

"See on selge sõnum organiseeritud kuritegevuse vastu, mis peseb oma raha läbi selle tegevuse. Kuid see on ka hea uudis kõikidele peredele ja hasartmängu ohvritele," ütles peaminister Edi Rama, kui parlament oli seaduse heaks kiitnud.

Eelnõud toetas 140-kohalises parlamendis 75 saadikut. Opositsioon ei osalenud hääletusel, sest boikotib parlamenti mitmendat nädalat.

2,8 miljoni elanikuga Albaanias on 4200 kihlveokontorit.

Albaanlased kulutavad seaduslikke kanaleid pidi spordikihlvedudele kuni 150 miljonit eurot aastas. Ebaseaduslike kihlvedude sissearvestamisel tõuseb summa 700 miljoni euroni.

Mitu kuud tagasi keelati Albaania juhtival jalgpalliklubil Skenderbeu osaleda järgmised 10 aastat Euroopa turniiridel, sest kahtlustatakse, et klubi kaudu lepiti kokku 53 mängu tulemuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles