India politsei otsis läbi Amnesty Internationali kontori

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimõigusorganisatsiooni Amnesty International kontor Indias.
Inimõigusorganisatsiooni Amnesty International kontor Indias. Foto: Aijaz Rahi / AP / Scanpix

Amnesty International süüdistas India võime katses inimõigusorganisatsioone hirmutada, sest politsei otsis rahastusreeglite rikkumise kahtluse alusel läbi Amnesty ruumid.

Eile aset leidnud õiguskaitsedirektoraadi läbiotsimine inimõigusorganisatsiooni Bangalore'i kontoris kestis mitu tundi. Varem on läbi otsitud keskkonnakaitseühenduse Greenpeace ruumid.

Finantskuritegusid uuriv direktoraat ütles, et Amnestyt kahtlustatakse 360 miljoni ruupia (4,8 miljoni dollari) suunamises Indiasse kehtivaid rahastusreegleid rikkudes.

Londonis baseeruv rahvusvaheline inimõigusorganisatsioon kinnitas Twitteris, et on India reeglitest alati kinni pidanud ja süüdistas võime hirmutamises. «On selge, et valitsus tahab kodanikuühiskonna organisatsioonides hirmu tekitada,» ütles Amnesty.

Organisatsiooni India pressiesindaja Smriti Singhi sõnul ei konfiskeeritud läbiotsimise käigus mingeid materjale.

Amnesty on kritiseerinud häälekalt India parempoolse valitsuse suhtumist vähemustesse, kuritegusid konfliktipiirkondades nagu Kashmir ja võitluses maoistlike sissidega riigi keskosas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles