USA kaitseminister nõustus sõdureid Mehhiko piirile saatma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA kaitseminister James Mattis.
USA kaitseminister James Mattis. Foto: Reuters / Scanpix

USA kaitseminister James Mattis on valmis lähetama sõdureid ja muud sõjalist abi Mehhiko piirile, vahendas reedel Pentagon. 

Pentagoni andmeil kiitis Mattis heaks sisejulgeolekuministeeriumi abipalve ning tegi oma ametnikele ülesandeks töötada välja piirile saadetavate üksuste suurus, koosseis ja eeldatav maksumus.

Kevadel tugevdas USA piiripatrulli enam kui 2000 piirivalvuriga. Nüüd käib jutt 800 või enamast sõdurist, kes osutaksid peamiselt logistilist ja muud tuge. Tegemist on eelkõige sõjaväeinseneride, lendurite ja võib-olla ka sõjaväepolitseiga. 

Lahingüksusi piirile ei saadeta, kuid osa sõdureid võidakse enesekaitseks relvastada. Praegu valmistavad kaitseministeeriumi juristid nende tarvis ette reegleid võimalikuks jõukasutuseks.

USA president Donald Trump üritab vahevalimiste eel kõigi vahenditega takistada immigrantide riikipääsu.

Trumpi teeb närviliseks tuhandetest migrantidest koosnev karavan, mis praegu on läbi Mehhiko teel Ühendriikide poole. Peamiselt Hondurasest pärit migrandid on öelnud end põgenevat vaesuse ja vägivalla eest. 

Lähis-Ida visiidil olev Mattis annab lõpliku heakskiidu lähetusele, kui ametnikud on kõik selle üksikasjad läbi töötanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles