Saksa võimuparteid kaotasid Hesseni valimistel kõvasti toetust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa Hesseni liidumaa peaminister, Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU) liige Volker Bouffier.
Saksamaa Hesseni liidumaa peaminister, Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU) liige Volker Bouffier. Foto: Xinhua/Scanpix

Saksa võimukoalitsiooni parteid kaotasid pühapäeval Hesseni liidumaal korraldatud valimistel kõvasti toetust.

Kantsler Angela Merkeli Kristlik-Demokraatlik Liit (CDU) sai 27 protsenti häältest, jäädes endiselt liidumaa suurimaks erakonnaks, kuid populaarsus langes eelmiste valimistega võrreldes üle 11 protsendipunkti (2013. aastal oli häältesaak 38,3 protsenti).

Merkeli koalitsioonipartnerid Sotsiaaldemokraatlikust Parteist (SPD) kaotasid eelmiste valimistega võrreldes 10,9 protsendipunkti, kogudes 19,8 protsenti häältest.

Rohelisi toetas samuti 19,8 protsenti valijatest ehk 8,7 protsendipunkti võrra rohkem kui 2013. aastal. Migratsioonivastane erakond Alternatiiv Saksamaale (AfD) kogus 13,1 protsenti häältest.

Vabad Demokraadid võitsid 7,5 protsenti ja Vasapartei (Die Linke) 6,3 protsenti häältest.

CDU peasekretär Annegret Kramp-Karrenbauer ütles, et koalitsioonil tuleb lähikuudeks paika panna kolm konkreetset projekti, mis ka ellu viiakse. Ta ei täpsustanud, mis need olla võiksid.

Hesseni konservatiivist peaminister Volker Bouffier ütles poolehoidjatele, et "tänase õhtu sõnum parteidele Berliini valitsuses on selge: inimesed tahavad vähem vaidlusi, rohkem objektiivsust, rohkem lahendusi".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles