USA sõdurid jõid Reykjaviki õllest tühjaks (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA merejalaväelased harjutamas Islandil külmades tingimustes tegutsemist.
USA merejalaväelased harjutamas Islandil külmades tingimustes tegutsemist. Foto: Handout / Reuters / Scanpix

Rohkem kui 6000 USA sõjaväelast jõid Islandil viibides ära pea kõik pealinn Reykjaviki õllevarud, vahendas väljaanne Newsweek.

NATO suurõppusele Trident Juncture 18 teel olnud USA mereväelased ja merejalaväelased peatusid eelmisel nädalal Reykjavikis ning jõid nädalavahetusel kuivaks linna restoranide ja baaride õllevarud. Väidetavalt pidid kohalikud pruulikojad välja saatma nn hädaabi-vaadid, et rüübe päris otsa ei lõppeks.

Mõned baaride ja restoranide omanikud ütlesid meediale, et USA sõdurid olid eriti huvitatud kohalikust märjukesest ega näidanud suurt huvi üles importõlle suhtes. Eriti populaarne oli Islandi pruulikoja Ölgerð Egils Skallagrímssonar poolt toodetud õlu Gull. See pruulikoda oli üks paljudest, mis pidi Reykjaviki varusid kiirkorras täiendama.

NATO õppusest Trident Juncture võtab osa kokku pea 50 000 sõjaväelast, umbes 65 mereväe alust, üle 10 000 sõiduki ning 250 lennukit. NATO peasekretär Jens Stoltenberg lausus eelmisel nädalal, et õppus on näide alliansi suutlikkusest ning koostöövõimest.

Väljaanne Business Insider tegi naljaga pooleks esimese kokkuvõtte suurõppusest: kui NATO jaoks peaks kõik muu läbi kukkuma, siis vaenlane suudetakse laua alla ikkagi juua! 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles