Iraanis on puskari joomise tõttu surnud 84 inimest (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Napsuklaas.
Napsuklaas. Foto: Jacek Tarczyński / PantherMedia / Scanpix

Viimase kuue nädala jooksul on Iraanis pärast puskari joomist surnud 84 ja saanud mürgituse ligi tuhat inimest, teatas riigi terviseministeerium. 

Hoolimata alkoholi tarbimise rangest karistamisest alates 1979. aasta islamirevolutsioonist on salaviina või puskari joomine Iraanis endiselt levinud. 

Esimestest puskarimürgitustest teatati septembri lõpus, praeguseks on need levinud üle riigi. 

Terviseministeeriumi kõneisik Iraj Harirchi ütles, et alkoholimürgitusse on surnud praeguseks 84 ja haiglaravi vajanud 959 inimest. Uudisteagentuuri ISNA teatel nimetas ministeeriumi esindaja mürgistuste lainet väga ebatavaliseks.

Enim surmajuhtumeid ja haigestumisi on registreeritud Teheranist põhja pool Alborzi provintsis ja lõunarannikul Hormozganis.

Iraanis on õigus alkohoolseid jooke toota või tarbida vaid riigis tunnustatud usuvähemuste esindajatel. Alkoholiseaduse rikkujaid ootab rahatrahv, piitsutamine või vangistus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles