Ameerika «oktoobriüllatus» – ühiskonna õmbluste verine rebenemine (1)

Neeme Raud
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Donald Trump 27. oktoobril Illinoisi lennujaamas vahevalimiste kampaaniaüritusel.
President Donald Trump 27. oktoobril Illinoisi lennujaamas vahevalimiste kampaaniaüritusel. Foto: SCOTT OLSON/AFP/Scanpix

Oktoobriüllatuseks nimetatakse Ameerika Ühendriikides vahetult valimiste eel – üleriigilised valimised toimuvad alati novembri esimesel teisipäeval – aset leidvaid sündmusi, mis võivad oluliselt mõjutada hääletustulemust.

Tänavu ennustati, et üllatuse võivad valmistada president Donald Trumpi valimiskampaania ja Venemaa võimalike sidemete kohta juurdlust läbi viiva eriuurija Robert Muelleri paljastused. Nii see ei läinud ja juurdluse materjale hoitakse kiivalt saladuses.

Plahvatus toimus hoopis mujal. Osa kohalike vaatlejate arvates oli seda oodata, sest viimastel aastatel on Ameerika erinevaid ühiskonna- ja huvirühmi ühes riigis koos hoidvad õmblused niivõrd pingule venitatud, et midagi pidi rebenema. Ja rebeneski.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles