Indoneesia päästjad leidsid merelt lennuki tükke ja inimsäilmeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuki rusude otsingud.
Lennuki rusude otsingud. Foto: Achmad Ibrahim/AP/Scanpix

Indoneesias esmaspäeval merre kukkunud Lion Airi reisilennukit otsivad päästjad leidsid Jaava merest lennuki tükke, inimsäilmeid ja reisijate isiklikke esemeid.

Lennuk tõusis õhku Jakartast kella 6.20 paiku ja kukkus alla 13 minutit hiljem. Lennuki pardal oli 189 inimest, kes kõik said surma.

Sündmuskohal on umbes 300 päästjat, kelle seas on sõdureid, politseinikke ja kalureid. Õnnetuspaika on teel kolm otsinguteks mõeldud erilaeva, millest üks on Singapurist.

Lion Airi teatel oli lennukil kaks välismaalast. Üks pilootidest oli India kodanik, lisaks sai surma ka üks itaallane.

Päästeameti juht Muhammad Syaugi ei osanud öelda, kui kaua kulub lennuki kere ja selle mustade kastide leidmiseks. Tuleb arvestada, et lennuk kukkus 25-30 meetri sügavusse vette, mis on suhteliselt madal, lisas ta.

Õnnetuse põhjus pole esialgu teada. Hävinud lennuk Boeing 737 Max 8 oli vaid mõned kuud vana, seda juhtisid kogenud piloodid ja ilm oli õnnetuse hetkel hea. Küll aga oli lennukil seni avalikult teadmata tehniline probleem eelmisel lennul.

Piloot küsis kaks-kolm minutit pärast õhkutõusu luba Jakartasse naasta ning talle anti luba seda teha. Umbes 10 minutit hiljem kukkus lennuk merre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles