Kindral: USA saadab Mehhiko piirile üle 5200 sõduri (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA ja Mehhiko piir Tijuanas.
USA ja Mehhiko piir Tijuanas. Foto: ARIANA DREHSLER / AFP / SCANPIX

Pentagon saadab USA-Mehhiko piirile üle 5200 sõduri, teatas kõrge kindral esmaspäeval pärast Ühendriikide president Donald Trumpi hoiatust piiri poole liikuvatele migrantidele, et sõjavägi ootab neid.

«Nädala lõpuks saadame edelapiirile üle 5200 sõduri,» ütles Põhja-Ameerika õhu- ja kosmoseväejuhatuse ülem õhujõudude kindral Terrence O´Shaughnessy ajakirjanikele. 

Kindrali sõnul on 800 sõdurit juba teel piirile ja ülejäänud jõuavad sinna nädala lõpuks. 

Eelmisel nädalal olid Ühendriikide ametnikud rääkinud umbes 800 tegevsõjaväelase saatmisest piirile abistama piiri- ja tolliametnikke. 

Piiril on juba abiks üle 2000 rahvuskaardi liikme. 

Varasemate teadete kohaselt hakkavad sõdurid osutama piirivalvele peamiselt logistilist abi. Lahingüksusi piirile ei saadeta, kuid osa sõdureid võidakse enesekaitseks siiski relvastada.

Mehhikos liigub USA piiri poole umbes 7000 Kesk-Ameerika migrandiga karavan. 

Ühendriikide ametnikud teatasid eelmisel nädalal, et migrandiperede piiriületus üle USA-Mehhiko piiri kerkis septembris kriisitasemele. 

USA piirivalve pidas septembris lõunapiiril kinni 16 658 pere koosseisus ebaseaduslikult riiki sisenenud inimest. Seda on 900 võrra enam kui augustis ja lausa 12 000 rohkem kui eelmise aasta septembris.

USA tolli- ja piirivalveamet teatas, et 30. septembriga lõppenud rahandusaastal on Mehhiko piiril kinni peetud või tabatud 521 090 immigratsioonidokumentideta inimest. Seda on 105 000 võrra rohkem kui aasta varem.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles