Pakipommide saatmises süüdistatav astus USAs kohtu ette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pommide saatmises kahtlustatav Cesar Sayoc politsei fotol.
Pommide saatmises kahtlustatav Cesar Sayoc politsei fotol. Foto: Handout / Reuters / Scanpix

USAs Miamis astus esmaspäeval föderaalkohtu ette mees, keda süüdistatakse pakipommide saatmises tuntud demokraatidele ja vabariiklasest presidendi Donald Trumpi kriitikutele.

Cesar Sayoc (56) ilmus USA ringkonnakohtuniku Edwin Torresse ette pärast vahistamist reedel seoses vähemalt 15 pakipommi saatmisega tuntud isikutele. Ükski pomm ei lõhkenud. 

Süüdistatav lühikese kohtuistungi ajal eriti ei rääkinud, pomisedes kellegi suunas vaid korra sõnad «Ma armastan sind». 

Kohtunik määras järgmise istungi reedele, kui tuleb arutusele Sayoci tingimisi vabastamine ning võimalik üleviimine New Yorki. 

Kaitseadvokaat Daniel Aaronson palus kohtul austada tema kliendi süütuse presumptsiooni. Sayoc kasutas õigust vaikida. 

«Ta on suu tõestamiseni süütu...ja keegi ei ole suutnud kohtus tõestada, et need pommid saatis tema,» lausus Aaronson. 

Võimud leidsid varem esmaspäeval Atlanta postkontoris järjekorras 15. pakipommi, mis oli kolmas televõrgu CNN presidendi Jeff Zuckeri sõnul kolmas jaamale adresseeritud pomm. 

Sayoc on Trumpi innukas toetaja. Tuttavate sõnul on mehel äärmuslikud vaated ja ta elas kaubikus, mille seinaid olid täis Trumpi pooldavaid ja liberalismivastaseid kleepse.

Teiste seas saatis mees pakipomme USA endisele demokraadist presidendile Barack Obamale ja eksvälisministrile Hillary Clintonile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles