USA plaanib ehitada Keska-Ameerika karavanipõgenikele telklinnakuid (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesk- Ameerika migrandid USA poole liikumas.
Kesk- Ameerika migrandid USA poole liikumas. Foto: Carlos Garcia Rawlins / Reuters/Scanpix

USA president Donald Trump ütles täna, et tema valitsus plaanib ehitada telklinnakud tuhandetele keskameeriklastele, kes liiguvad praegu läbi Mehhiko USAsse.

President edastas teate telekanali Fox News vahendusel pärast seda, kui Pentagon teatas, et saadab USA-Mehhiko piirile julgeolekut tagama 5200 relvastatud sõdurit.

Lisaks on valitsusest tulnud mitu nädalat põgenikevastaseid avaldusi, mida seostatakse Trumpi ja vabariiklaste kartusega, et nad kaotavad 6. novembri valimistel kontrolli kongressi üle. Mure immigratsiooni pärast on vabariiklaste tuumikvalijate üks põhimuresid. Vabariiklased loodavad, et karavani käekäigu päevakorras hoidmine toob nende tuumikvalijaid rohkem hääletama ning nad suudavad säilitada kontrolli kongressi mõlema koja üle.

«Kui nad taotlevad varjupaika, hoiame neid kinni, kuniks vältab nende kohtuprotsess. Kavatseme neid kinni hoida, püstitame telklinnakud, püstitame telgid igale poole,» ütles Trump.

«Me ei ehita hooneid ega kuluta sadu miljoneid dollareid. Meil saavad olema telgid -- need saavad olema väga kenad -- ning nad (põgenikud) peavad ootama. Kui nad varjupaika ei saa, siis nad lahkuvad.»

Trump rõhutas, et varjupaigamenetluse ajaks hoitakse põgenikke kinni. Tema sõnul heidutab see inimesi USAsse tulemast.

«Nad üldiselt ei saa varjupaika. Te teate seda. Probleem on selles, et nad vabastavad nad ning seejärel toimub kohtuistung, kolm aastat hiljem, ja mitte keegi ei tule kohale,» ütles president. «Aga me kavatseme... võtta inimesed, panna nad kinni, ning nad peavad ootama.»

«Kui inimesed saavad teada, et see juhtub, siis tuleb vähem inimesi,» lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles