Liibanoni äärmusrühmitus sai jälile CIA tegevusele

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hezbollah´ võitlejad.
Hezbollah´ võitlejad. Foto: SCANPIX

Liibanonis tegutseva šiiitide organisatsiooni Hezbollah´ teatel said nad jälile riigis tegutsevatele USA Luure Keskagentuuri (CIA) agentidele.

«Meie julgeolekujõud paljastasid mitu Ameerika ja Iisraeli vandenõu,» teatas Hazbollah´ esindaja Liibanoni parlamendis Hassan Fadlallah uudistevõrgu AFP vahendusel.

«Me kutsume Liibanoni valitsust üles astuma viivitamatuid samme ning tõstatama teema ÜROs ja saatkondades, et kogu maailm saaks teada, millega USA saatkond Liibanonis tegeleb,» täpsustas Fadlallah.

Fadlallah nimetas võitlust Iisraeli ja USA agentidega luuresõjaks, millest väljub võidukalt islamisisside rühmitus. «Vastupanu pimestas Ameerika luure silmad,» lisas Fadlallah.

Alates 2009. aasta aprillist on Liibanoni võimud pidanud kinni üle saja inimese, keda kahtlustatakse Iisraeli kasuks spioneerimises. Ka on Liibanon avaldanud ÜROs protesti riigis tegutsevate luurevõrgustike pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles