Ecuadori kohtunik otsustas: Assange koristagu oma kassi järelt või lahkugu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julian Assange'i kass.
Julian Assange'i kass. Foto: Peter Nicholls / Reuters/Scanpix

Ecuadori kohus otsustas, et riigi Londoni saatkonnas elav WikiLeaksi asutaja Julian Assange peab järgima ametnike kehtestatud uusi reegleid ja need ei riku tema põhiõigusi.

Ecuadori kohtunik Karla Martinez teatas, et Assange peab kinni pidama Ecuadori Londoni saatkonna kehtestatud reeglitest. Nende hulka kuuluvad oma toidu, ravimite ja pesu pesemise eest maksmine, kassi eest hoolitsemine ning puhtuse hoidmine. Lisaks tuleb Assange’il külaliste jaoks saatkonna nõusolekut taotleda.

Saatkonna töötajad kurtsid, et Assange sõidab hoone koridorides rulaga, mängib selle ruumides jalgpalli ja on julgeolekutöötajate vastu agressiivne.

Ecuadori välisministeeriumi sõnul säilitatakse Assange’i asüülistaatus seni, kuni ta uutest reeglitest kinni peab.

47-aastane WikiLeaksi asutaja süüdistas seepeale talle varjupaika pakkunud riiki enda ründamises ja USA ning Suurbritanniaga tema väljaandmise läbirääkimise pidamises.

Ecuadori välisministeerium esitas augustis Assange’ile uued reeglid kirjalikult ja ütles talle, et ta kas järgib neid või peab esindusest lahkuma.

Assange sai 2012. aastal saatkonnas varjupaika pärast seda, kui Briti kohtunik otsustas, et ta tuleks välja anda Rootsile, kus teda süüdistati seksuaalses kallaletungis. Assange pelgas tollal, et ta antakse välja USA-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles