Putin: Venemaa kavatseb rahvuskaaslaste õigusi innukalt kaitsta (13)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin lubas välismaal elavate rahvuskaaslaste huvisid ja õigusi otsustavalt kaitsta.
Venemaa president Vladimir Putin lubas välismaal elavate rahvuskaaslaste huvisid ja õigusi otsustavalt kaitsta. Foto: Valery Sharifulin / Valery Sharifulin/TASS/Scanpix

Venemaa president Vladimir Putin ütles täna Moskvas toimunud Rahvuskaaslaste Maailmakongressil, et Venemaa kavatseb välismaal elavate rahvuskaalaste õigusi innukalt kaitsta.

Putini sõnul levib kogu maailmas russofoobia ja agressiivne natsionalism.  

«See leiab aset Ukrainas, Baltikumis. Teistes riikides. Oleme sellest teadlikud,» vahendas Venemaa riiklik uudisteagentuur RIA Novosti presidendi sõnu. «Ajalugu kirjutatakse ümber, võideldakse mälestusmärkide ja vene keelega. Inimesi hirmutatakse ja lausa terroriseeritakse. Iga inimese jaoks loomulik püüd säilitada oma rahvuslikud juures kuulutatakse kuriteoks, separatismiks, rikutakse sõnavabaduse ja oma tavade järgimise säilitamise õigust,» väitis Putin.

Putin lubas rahvuskaaslaste õigusi ja huvisid otsustavalt kaitsta, kasutades kõiki olemasolevaid kahepoolseid ja rahvusvahelisi mehhanisme. 

«Me kaitseme otsustavalt teie huvisid ja õigusi, kasutades selleks kõiki olemasolevaid kahepoolseid ja rahvusvahelisi mehhanisme,» ütles Putin.

Presidendi sõnavõtt tuli vahetult pärast seda, kui ta allkirjastas määruse, mis lihtsustab rahvuskaaslaste Venemaale naasmist ja kodakondsuse taotlemist.

Vene ametivõimude andmeil elab välismaal ligikaudu 30 miljonit venelast, Putini sõnul on viimase 12 aasta jooksul Venemaale naasnud umbes 800 000 rahvuskaaslast.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles