Gruusia peaminister: NATO-le lähenemine on meie piirkonna rahu tagatis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia peaminister Mamuka Bahtadze.
Gruusia peaminister Mamuka Bahtadze. Foto: Maxym Marusenko / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Gruusia peaministri Mamuka Bahtadze sõnul on riigi ja kogu piirkonna rahu ning julgeoleku tagatiseks lähenemine NATO-le ja Euroopale.

«NATO-le lähenemine on meie jaoks rahu ja julgeoleku, samuti meie piirkonna stabiilse arengu tagatis,» ütles Bahtadze täna Thbilisis rahvusvahelisel julgeolekukonverentsil.

Peaminister märkis, et Venemaa jätkuv okupatsioon osal Gruusia territooriumisu loob ohtusid mitte üksi Gruusiale, vaid kogu piirkonnale.  

«Meie jaoks on peateema jätkuv okupatsioon. Praegu, kümme aastat pärast sõjalist sissetungi valitseb okupeeritud aladel raske humanitaarkatastroof. Suureneva militariseerituse tõttu kahaneb okupeeritud alade elanikkond,» ütles Bahtadze.

Tema sõnul ei täida Venemaa siiani 2008. aasta augustis võetud rahvusvahelisi kohustusi viia oma väed Abhaasiast ja Lõuna-Osseetiast välja. Gruusia on peaministri kinnitusel aga oma relvarahulubaduse täitnud.

«Venemaa väljakutsele, mis seisneb okupeeritud Gruusia alade militariseerimises, vastame rahu ja arenguga, vääramatu lõimumisega Euroopa struktuuridesse,» ütles Bahtadze.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles