Läti järgmine peaminister võib selguda tuleval kolmapäeval

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti president Raimonds Vējonis (vasakul) kohtus teispäeval kolme peaministrikandidaadiga, nende seas ka Aldis Gobzemsiga (paremal).
Läti president Raimonds Vējonis (vasakul) kohtus teispäeval kolme peaministrikandidaadiga, nende seas ka Aldis Gobzemsiga (paremal). Foto: Evija Trifanova / LETA / SCANPIX

Läti president Raimonds Vējonis võib järgmise nädala kolmapäeval kohtuda veel kord kolme peaministrikandidaadiga ja nimetada neist selle, kellele usaldab valitsuse moodustamise, ütles lõunanaabrite riigipea raadiousutluses.

Varem oli Vējonis nimetanud 13. seimi valitud erakondade tööd valitsuskoalitsiooni moodustamisel ebarahuldavaks. 

Sel sel nädalal kohtus ta kõigi kolme peaministrikandidaadi Jānis Bordānsi (Uus Konservatiivne Partei), Artis Pabriksi (Arengu Eest/Poolt) ja Aldis Gobzemsiga (KPV LV).

«Kui erakonnad ei jõua 6. novembriks üksmeelele, pean hakkama innukamalt tegutsema ja rääkima kolmapäeval peaministrikandidaatidega, et jõuda mingi lahenduseni,» sõnas Vējonis.

Presidendi kinnitusel suudab ta pärast seda kohtumist valida kandidaatidest ühe.

«Kui erakonnad ei suuda midagi pakkuda, tuleb anda ühele inimesele selge ülesanne, võimalik, et seada mingi tärmin,» ütles ta.

Läti põhiseaduse kohaselt saab president nimetada uue peaministri ainult pärast uue seimi kogunemist avaistungile ja senise valitsuse tagasiastumist. Uue seimi avaistung on kavandatud järgmisele teisipäevale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles